Nieuws

Goed verhuurderschap

Wij willen dat iedereen fijn en ongestoord kan wonen. In een betaalbare woning en in een prettige buurt. We sluiten daarbij niemand uit. Kortom, Stayinc. wil een goede verhuurder zijn. Maar wat ís een goede verhuurder eigenlijk? De overheid heeft hiervoor regels vastgesteld in de Wet Goed Verhuurderschap.

Start nieuwe fase Brabantiaterrein in Aalst-Waalre

Met de ondertekening van een anterieure overeenkomst geven gemeente Waalre, Wooninc. en Stayinc. het startsein voor de derde en laatste fase van de herontwikkeling van het Brabantiaterrein. De anterieure overeenkomst, waarin afspraken zijn gemaakt ov...

Drukbezochte inloopavond nieuwbouwplan Djept

Dinsdag 18 juli vond de inloopbijeenkomst over het nieuwbouwplan bij Djept plaats in het gemeentehuis in Veldhoven. Stayinc. presenteerde hier samen met Woonbedrijf het voorlopig ontwerp van de gebouwen en het gebied eromheen. De gemeente presenteerden de plannen voor de openbare ruimte, ecologie en de infrastructuur. Ook architect FAAM en MTD Landschapsarchitecten waren bij de bijeenkomst aanwezig om bezoekers te informeren en toelichting te geven.

Stayinc. koopt 8 nieuwe appartementen in de middenhuur in Waalre

De begane grond van woongebouw Brederode in Waalre ondergaat een transformatie. Een groot deel van deze commerciële ruime van Woonstichting ‘thuis stond al een tijdje leeg. Daarom bouwt ‘thuis de ruimte om tot 8 appartementen. Stayinc. neemt deze appartementen in het middenhuursegment over. De 14 andere huurappartementen in het woongebouw zijn al sinds 2020 in bezit van Stayinc.

Simon Jansen, directeur Stayinc., en Luc Severijnen, directeur-bestuurder 'thuis schudden de hand op de koopovereenkomst

Stayinc. verkoopt ontwikkellocatie Schellensterrein in Eindhoven aan Woonbedrijf

Stayinc. verkoopt de ontwikkellocatie Schellensterrein aan Woonbedrijf. Stayinc. kan door de verkoop investeren in nieuwe locaties en projecten in het middensegment. Met de verkoop aan Woonbedrijf blijft deze centrumlocatie in handen van een woningcorporatie, om zo sociale en middeldure huurwoningen te kunnen realiseren in een gebied waar betaalbare woningen schaars zijn.

Eenmalige huurverlaging 2023

Huurders met een laag inkomen en een hoge huur, die een sociale huurwoning van een woningcorporatie huren, kunnen in 2023 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dat is in de wet geregeld. Stayinc. is geen woningcorporatie. Toch vinden wij het belangrijk om onze huurders van een sociale huurwoning deze mogelijkheid ook te bieden.

De laatste fase van het Brabantiaterrein in Aalst krijgt steeds meer vorm

De laatste fase van het Brabantiaterrein in Aalst krijgt steeds meer vorm. De gemeente stemde officieel in met de plannen zoals ze er nu liggen. In het nieuwbouwplan van in totaal 116 woningen komen 33 koop-, 49 middenhuur- en 34 sociale woningen. Met dit gevarieerde woningaanbod biedt Stayinc. woningen voor een brede doelgroep.