De Majoor: 59 nieuwe middenhuur appartementen erbij

Aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven levert Stayinc. 59 middenhuur appartementen op. Het nieuwe woongebouw, genaamd de Majoor, vormt de laatste en afrondende fase van De Grijze Generaal’ in Woensel. Vandaag was de feestelijke oplevering van de nieuwe woningen. De eerste bewoner ontving de sleutel uit handen van Simon Jansen, directeur Stayinc.

Duurzaam stads wonen
De woningen zijn gasloos en voorzien van een luchtwarmtepomp en mechanische ventilatie. Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak die energie leveren voor de installaties. Het woongebouw bestaat uit 5 woonlagen met in totaal 6 typen appartementen. De woningen zijn ruim 50m2 en hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, berging en eigen balkon of terras. Ieder appartement heeft daarnaast een extra berging in de kelder. Het hele gebouw wordt omkaderd door groen. De Majoor heeft alles in de buurt met maar liefst 140 winkels op loopafstand.

Een primeur voor Stayinc.
De woningmarkt staat onder hoogspanning en veel huishoudens zitten hierdoor in de knel. Middenhuur woningen kunnen een belangrijke oplossing bieden voor woningzoekenden met een middeninkomen. "We zijn trots op deze mijlpaal. In tijden van woningnood zorgen we voor betaalbare woningen voor mensen die nu tussen wal en schip vallen. De Majoor is een de eerste nieuwbouwprojecten van Stayinc. en draagt bij aan onze ambitie om de komende jaren het bezit voor het middensegment aanzienlijk uit te breiden,” vertelt Jansen.  “De Majoor is een mooie toevoeging voor de middenhuur in Eindhoven”, vult Wethouder Mieke Verhees aan. “Het is fijn dat dit project huurwoningen aanbiedt met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

De Grijze Generaal
De Majoor is de laatste en afrondende fase van het door Erick van Egeraat ontworpen masterplan ‘De Grijze Generaal’ in Eindhoven. De eerdere plandelen van de Grijze Generaal zijn ontwikkeld door Wooninc. en bestaan uit appartementen voor senioren, kantoren en een ondergrondse parkeergarage. De naam De Grijze Generaal verwijst onder andere naar het kwaliteitsniveau en uitstraling van deze gebouwen en de ligging in de Eindhovense Generalenbuurt.