Goed verhuurderschap

Wij willen dat iedereen fijn en ongestoord kan wonen. In een betaalbare woning en in een prettige buurt. We sluiten daarbij niemand uit. Kortom, Stayinc. wil een goede verhuurder zijn. Maar wat ís een goede verhuurder eigenlijk? De overheid heeft hiervoor regels vastgesteld in de Wet Goed Verhuurderschap.

Goed verhuurderschap betekent dat wij u informeren over uw en onze rechten en plichten

Veel van deze informatie staat in uw huurcontract en in de huurvoorwaarden. Zoals over hoe u de woning mag gebruiken en wanneer Stayinc. in uw woning mag binnenkomen, bijvoorbeeld in een noodsituatie. Andere informatie over het huren van een woning en de rechten en plichten die daarbij horen, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid, zoals:

Gemeenten hebben ook een rol in de Wet Goed Verhuurderschap

In elke gemeente komt een meldpunt waar u terecht kunt met klachten over ongewenst verhuurgedrag. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met uw gemeente. Bent u niet tevreden met onze dienstverlening? Dan kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.
 

De regels van goed verhuurderschap samengevat
Deze regels zijn voor Stayinc. en voor de huurder.

  • Discrimineren en intimideren mag niet.
  • Een waarborgsom mag niet hoger zijn dan 2x de kale huurprijs.
  • De huurovereenkomst wordt schriftelijk vastgelegd.
  • De woningcorporatie zorgt ervoor dat de huurder schriftelijke informatie krijgt over de rechten en plichten die horen bij huren. Dit gebeurt onder andere door het verstrekken van de huurvoorwaarden. 
  • Bij de verhuur van woonruimte aan arbeidsmigranten geldt nog een aantal aanvullende regels. Zoals dat er rekening gehouden moet worden met de taal van de huurder.