Samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor Hartje Barrier in Eindhoven

Op donderdag 30 maart tekenden Stayinc. en Achtste Barrier CV de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van Hartje Barrier in Eindhoven. Deze gebiedsontwikkeling bestaat uit de toevoeging van extra woning- en winkelaanbod, de revitalisering van het winkelcentrum en het vergroenen en verbeteren van het openbare gebied.

Plek voor middenhuur

In de gebiedsontwikkeling krijgt seniorencomplex Cantershoef van eigenaar Stayinc. een nieuw gezicht. In totaal worden er 112 nieuwe woningen van tussen de 50 en 70m2 toegevoegd aan het woongebouw. Deze woningen kijken uit over het park, de nieuwe daktuin of het groene winkelplein. Op de begane grond is plaats voor een ontmoetingsruimte met toegankelijke horeca en een terras aan het water.

Upgrade van het winkelhart
Achtse Barrier CV is eigenaar van het winkelcentrum, dat toe is aan vernieuwing. Zo sluit de uitstraling niet meer aan bij de huidige tijd en zijn ook de parkeermogelijkheden achterhaald. Reden genoeg om het winkelcentrum te upgraden. Het winkelplein wordt opnieuw ingedeeld en krijgt een directe relatie met De Groene Long. De winkels worden geori├źnteerd op het plein en zorgen daarmee voor dynamiek en levendigheid in het openbare gebied. De gevels van de supermarkten worden vergroend en geven het winkelhart een groene uitstraling.

Naar verwachting starten we de tweede helft 2024 met de eerste werkzaamheden. Meer weten over Hartje Barrier, kijk dan op www.hartje-barrier.nl.