Stayinc. koopt 8 nieuwe appartementen in de middenhuur in Waalre

De begane grond van woongebouw Brederode in Waalre ondergaat een transformatie. Een groot deel van deze commerciële ruime van Woonstichting ‘thuis stond al een tijdje leeg. Daarom bouwt ‘thuis de ruimte om tot 8 appartementen. Stayinc. neemt deze appartementen in het middenhuursegment over. De 14 andere huurappartementen in het woongebouw zijn al sinds 2020 in bezit van Stayinc.

Aanbod in de middenhuur vergroot

Maandag 8 mei ondertekenden directeur Simon Jansen van Stayinc. en Luc Severijnen, directeur-bestuurder van ‘thuis, de koopovereenkomst. Simon Jansen: “Met de aankoop van deze 8 appartementen breidt Stayinc. haar bezit in Waalre en in het middenhuur­segment uit. Een mooie aanvulling! Hiermee zorgen we ervoor dat het noodzakelijke middenhuuraanbod in de regio vergroot, wat de doorstroom vanuit de sociale huursector bevordert. Stayinc. ziet middenhuur dan ook als een logisch verlengstuk van de sociale volkshuisvesting.”

Na de zomer start Stayinc. met de verhuur van de 8 appartementen

Naar verwachting worden de appartementen eind 2023 opgeleverd, waarna de nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe woning krijgen. De 8 nieuwe appartementen zijn, net als de bestaande, modern afgewerkt. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de groene binnentuin achter het woongebouw. Bij de woningen horen een parkeerplaats en berging.

Focus op middenhuur

In 2020 kocht Stayinc. woongebouw Brederode over van woonstichting ‘thuis. Stayinc. richt zich op het middenhuursegement, ‘thuis deed juist afstand van haar bezit in de middenhuur om meer te kunnen investeren in de sociale huur. De begane grond van het woongebouw, bestemd voor commerciële verhuur, was geen onderdeel van de aankoop.

De komende jaren wil Stayinc. groeien naar 1.300 eenheden in 2025 en 1.600 eenheden in 2030. Dat doen we door het aankopen van vastgoed en door nieuwbouw.