Stayinc. realiseert samen met Houta 40 appartementen aan de Mierloseweg in Geldrop

Afgelopen week tekenden Patrick Houtakkers, directeur bij Houta en Simon Jansen, directeur bij Stayinc. de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van 40 nieuwbouwappartementen aan de Mierloseweg in Geldrop.

Met deze intentieverklaring zet Stayinc. een eerste belangrijke stap in de realisatie van extra woningen in de middenhuur in Geldrop. De nieuwbouw komt in plaats van het leegstaande kantoorgebouw op de hoek van de Mierloseweg en de Terborgstraat en maakt onderdeel uit van de Bleekvelden. Een bedrijventerrein dat omgebouwd wordt tot een woongebied met circa 220 woningen.

Woongebouw met knipoog naar textielverleden
Bleekvelden is een gebied dat vroeger door de textielindustrie werd gebruikt om stoffen te bleken. Het door CIER architecten ontworpen gebouw krijgt een knipoog naar dit industriƫle verleden. In het nieuwe woongebouw komen veertig duurzame huurappartementen. De appartementen hebben een of twee slaapkamers en zijn onder meer geschikt voor zowel senioren als starters. De woningen variƫren van grootte, met een oppervlakte tussen de 59 en 94 m2. Onder het nieuwe pand komt een parkeerkelder.

Naar verwachting start medio 2024 de bouw en worden de appartementen eind 2025 opgeleverd.