Update: alle 38 woningen bovenop Veemgebouw verhuurd

Alle 38 bijzondere stadswoningen bovenop het Veemgebouw op Strijp-S zijn verhuurd. De aannemer levert de woningen naar verwachting vanaf eind februari op. De duurzaam gebouwde studio’s (19) en maisonnettes (19) bovenop het bekende Rijksmonument krijgen vanaf eind februari tot medio maart nieuwe bewoners.

De woningen zijn exclusief beschikbaar gesteld voor huishoudens met een middeninkomen, om wonen in de stad ook voor hen mogelijk te maken. Huishoudens van één of twee personen, maar ook kleine gezinnen die voldoen aan de inkomensvoorwaarden (van € 40.024 tot € 60.036), konden zich in november aanmelden.

Reacties en toewijzing
In totaal reageerden ruim 100 personen voor loting van één van de 18 studio’s. Er kwamen 400 reacties op de grote studio en de 19 maisonnettes. Hiervan zijn 10 woningen via loting toegewezen aan huurders van Trudo en 8 aan huurders van één van de andere Eindhovense corporaties. Zij verlaten allemaal een sociale huurwoning die opnieuw beschikbaar komt voor de doelgroep sociale huurders. Hiermee wordt de beoogde doorstroming bereikt en dat was de reden van de voorrangsregeling. De overige 2 maisonnettes zijn via loting toegewezen aan niet-corporatie huurders met een middeninkomen.

Alle woningen hebben een spectaculair uitzicht op Strijp-S en bevinden zich rondom een groen binnenhof op het dak. De oppervlaktes variëren van 45 tot 114 m2, tegen een huurprijs vanaf € 800 tot € 950 per maand (middenhuur).

Het projectpand krijgt een maatschappelijke invulling, daarover volgt op een later moment meer informatie.

Plek® voor middenhuur
Trudo en Stayinc. willen ook het wonen op toplocaties in de stad inclusief en betaalbaar maken. Samen werken we aan een groter woningaanbod in het middensegment. Dat doen we via Plek®, het label voor betaalbare huur- en koopwoningen.